Sunday, April 25, 2010

rentetan lawak bond semalam~250410




biler da tambat bond semula kat sangko layang nampak kaki melecet sikit pasai tergantung kat dahan pokok semalam,jln pun ader senget sikit....sakit r tu gamaknye..bdn pun ader kecut jer mungkin terkejut ..dek sebab dia jer yang ader maka kena hantam gak r bwk laman,setting ngn member c~aleme nak jumpa kat laman pagi ni kul 7am,dia ckp laman tu ader sekor sora gembur tarik selang nguku xdak kesian...upanya aku suda salah baca pelan da,lepas ke lain aku...so aku men laman lain lor....memola sampai cun2 jek bh tembak langit...landing n nguku,buley tahan.....aku pun setting bond,naik jek pelepah dia pun hantam mcm biasa......fuuuhhh lega.. perfom xjatuh walopun xberapa sihat,bh lambung lagi last2 masuk dlm semak n merap manjang dlm tu....harrrremmm ade bini upanye...tunggu gak kut2 dia mau keluar karang....sampai sudah duk dlm semak tu,tengok jam kul 9am da....aku roger aleme,dia bilang bh teradap tp xmo jatuh.....mungkin xkena anggo agaknye,gua sambut jom r pindah laman...jumpa kat simpang nnt,aku pun start muto......sampai kat simpang aleme tanye~ang xmo try ka bh tu???sora sedap tu.......,aku pun pikior2 ok jom p try...so aleme pun tunjuk r anggo nye kat sini.....dia selalu terbang sini.....turun mkn kat sini,aku pun kaji2 n wat kira2 sikit.....ok pelepah sinun cun,terus kasi naikkn bond setting siap2.....bond terus wat koje.....merap2 lambung guk....5minit anggaran da sampai anggo...tekan...tekan.....aleme ckp kompom hat nih,bond terus kasi gagap 3patah...bh pusing bdn terus kona p pokok sebelah....sama2 nguku da.....bond kasi ag...asak sikit......bh terus landing laman pelepah....nguku terus bedal bond...uik???xkan xkena???upanye da kena tp ati kering cuba nak belasah gak....kena gak bond 2liang....tobek paler..da lar kaki sakit,paler ag tobek....reti2 r ko bond kalo nk jd pendekar setakat sakit sikit2 ni lupakn lar niat nk m.c....total time 10minit.....terus angkat p laman lain.....puas ronda2 jumpa r 3eko sora ley bwk ke tengah gak r....terus aku ngn aleme setting pelepah cun2.....bellebus dia sampai kat pikat aleme,lawan punya lawan last2 inggap ats pelepah tapi terus spring.....uih???celir upanye.....dua eko pun samer....spring gak,last2 dtg kat bond plak.....3x mengagah spring gak.....tunggu punya tunggu sampai kul 12........panas amat wei.....xtahan,bh ade lagi duk dahan sebelah tp xmo naik laman pelepah....last2 aku halau....lain ari kita jumpa.....good job bond,thanks......

Saturday, April 24, 2010

tolong lar Bond jgn wat lawak cam tu lagi......240410


bahang trip sungkai semakin hampir...maka koi pun train r Bond duk lam cetok tanpa kua selama 2hari....maka today da masuk ari ke~3,pagi nk p keja terus capai cetok bwk p opih..mana tau kot ader ruang karang bellebus masuk laman....9.30am coca panas cantik kononnye cadang nk jejemur r c.bond nih....elok jer buka cetok dia terpa keluar terus kayuh xdak kesian dengan tumang2 sekali dia hangkut...xpernah2 dia berperangai gtu...tu pasal safety koi alakad jer..phergh rasa nk berguling pun ader,terus melepasi pagar tempat keja entah ke mana xsempat nk nengok.....addus,dlm ati ckp abih da aku mkn angin r p sungkai nnti...,sepantas kilat aku keluar pagor.....nengok padang lalang seluas pemandangn,allamak mane dia landing nih....koi redah abih padang tu sampai ujung sana membawak ke ujung sini....harram xnmpak bayang,2jam koi cari.......dlm ati pasrah da,memang xdak rezeki nih.....masuk opih semula,jumpa kaum ttf gak c.aleme....dia pun da agak mesti aku ader hal nih terus tanye....ang cari aper???koi sambut.....pikat aku sudah terbang bwk tumang da.......dia tanya lagi~pikat mana???gua sambut lagi......no~1 punya,Bond da........sepantas kilat dia keluarkan teori2 munasabah,soh koi stori dari awal sampai last.......so dia pun wat kesimpulan dan perkiraan..mcm bomoh plok,menurut hemah dia.....pikat nih xterbang jauh,dia pun menuju r ke seberang jln.....melangkah longkang,tetiba dia nampak Bond.....terus nk pegang tali,tanpa belas kesian Bond lambung tuju ke pokok besar....tersangkut ats pokok tinggi lar plok....koi pun sepantas kilat arahkan budak tempat keja amik forklift dan naikkn koi ats....maka akhirnye dpt lar semula C.Bond.......seb bek ader jodoh lagi....pengajaran dari story nih,sayangi dan berwaspada lah apabila handling pikat anda.....walo jinak taraf camner pun tumang mau pegang kuat2....to my prend aleme,thanks a lot.....kalo ang xdak tadi memang aku putus harap dah.....p sungkai mkn angin sambil mkn koci lar jwp nye.....

Monday, April 19, 2010

still warm up Bond...190410



kemarin dpt info dr member ader bh reward xdak kesian..punyer lar racun katanye da dekat 40org usahakan tu...sumer kaum terlibat,lokasi dikenalpasti....pepagi semalam aku p ricky lokasi....pherrgh,memang meraung sora kasar tarik akar g2g...starting slow,naik....naik....naik....terus naik xdak kesian sampai terbabas pun,mcm pesom da...usha anggor...belakang umah org lar plok,xper try tarik....setting bond ats pelepah,terus wat kojer...bh duk lambung2 tapi xmo sampai,harrrreemm sungguh.....himpit sikit,samer gak xmo sampai....himpit lagi,pun samer gak dia p ke lain lar plak....dari pagi sampai 1pm gitu lar coraknye,xper punggah balik umah cadang ari ni nk kasi kawtim....balik koje jer tadi..terus sambar bond bwk p lokasi,sampai jek lokasi adduyai ader org meracun kebun lar plok....xdak rezeki nih..xper kalo da rezeki xkemaner....biorkn dulu kut2 next week ley tapau,patah balik n pikior2 ngaler balik ader ag satu tempat bh reward sora mersik tarik akor,park muto....setting bond cecantik,terus wat keja...sayup jek bunyi nye...ley sampai ker ekk???ati tertanyer2 jek....ah lantak p r bkn nak sngt pun saje2 warm up pikat utk long distance..lebih kurang 10minit pikat lambung guk tup2 da teradap...celir upanye,bond kua perabih siap menunggeng2 ag..last landing pokok sebelah....bond punggah ag....landing pelepah sebelah,diam jek tekan pun x nguku pun x..lagi lar meroyan c.bond wei....hantam xdak kesian.....bellebus turun tanah,antu betul r....berapa punya susah da nak kasi landing laman racik pelepah,disedut ag dek bond.....bellebus naik pelepah sebelah ag...bond hantam ag menunggeng tergedik2....bh jeling2 jek laman pelepah.....jam da 7.05pm nih....adduyai memang celir tahap gaban nih.....last2 landing gak....bond tarik boley bh nak keluar plak...tapi apakan daya da terlambat....start muto gak akhirnye....total time ader lemau sikit 1jam 5minit,goner nak lumba ngn org gini.......org dpt 6eko kite baru tergedik2 tapau seko......

Thursday, April 15, 2010

bond buat pasal lagi~150410



ari ni koje mcm biasa...bos plok g obersee,phergh....kilang super ana yg punye lar,duk layan chatting ttf sampai dekat2 kul 5pm long tanya..Jai,ang x p melaman ka ari??aku sambut..sumer da standby..Jebat lam labu&Bond lam cetok duk kat pondok guard tu.Tepat jam 5.20pm aku katok kad,terus menuju ke laman yg da dikenalpasti...bini plok hello~Abg,balik awai sikit...tlong beli mee kuning,ank nk mkn mee goreng!!!adduyai potong sertiwm tul r...mula nk marah nih,xreti beli sendiri ker aper....da ilang konsertrasi mikat nih.Sampai laman 5.35pm,setting Bond ats pelepah...terus on walo pon xdak bh....giller doh gamoknye cbond nih,pastu g cari laman utk jebat plok..pacak racik tanah 17mata...kuakn jebat,tetiba bond da nguku....berselang nguku ngn bh sora sedang ats yg memang dikenalpasti ..last2 dengor bond jer nguku layan diri,dlm ati ckp kompom da nih kantoi..adduyai,panas ati tul r..xdan r cjebat nk bunyi ang da sedut Bond???total game 10minit..betul r xdak kesian ang nih....xdan ke org langsung..duk teringat mee kuning ag nih.Terus masukkn jebat lam cetok labu...punggah racik tanah masuk lekor semula,balik lar jwp nye....ang Bond kalo g sungkei xbikin debes perform aku katok paler ang...kalo betul ang teror nnti kat sungkei ang sedut sume hat duk ader tepi tu....jgn kasi chan......baru lar ang ley duduk ats sangko hat blink2 tu....cheewah...

Tuesday, April 13, 2010

bond~130410



bangkit pagi tadi alamak bdn sakit2 plok doh mcm nak demam jek rasa nih,mikior koje banyak kat opih maka p opih setting2 dulu r....lebih kurang kul 10am p klinik sembang2 ngn doktor cek pelbagai dari suhu sampai r tekanan darah..sumer ok jek doktor kabo...aok ni stress gamoknye tu pasai tangkap paler,koi kabo doktor kasi mc r koi nok release2 tension ari minggu maren mikat xdpt bh....dpt r mc ari ni,bellebus balik umoh,sampei jek umoh bini plok nguku selang....tu aok abg,mlm tdo lambat sokmor duk chatting ttf lar....porum lar...siang xdok rehat langsung,balik kojer jek lepas ke kebun doh,ari minggu plok kompom xdan ke org lar...acu bawok2 rehat ckit,bla.....bla....bla...panjang mcm ketapi wei,abih jer dia ceramoh...nengok koi pegang cetok doh..maka ayat mudoh bini~koi maleh da nk ngabor aok abg,doktor bui mc soh rehat..aok xreti2 gak...sukeati aok lar abg,hat ni baru koi jwb~aok tau dok doktor kabo koi ni sakit pasai stress...dia soh koi riadoh2 sikit release tension..ni koi nok g riadoh r wei kat laman lar...aok xcaya nengok karang koi balik kompom sihat......haha...sapa xsyg bini wei,ayyat mau logik karang kecik ati kut makin sakit mlm karang koi....bellebus sampai laman tepat kul 11am,xdok bunyi pong???tapi koi kompom sini ader hat molek pasainye da tau dari dedulu ader baka selang meroyan kat sini....koi pun setting bond memolek ats pelepoh,naik jek pelepoh bond terus wat koje..kasi umpan kecik dulu...merap,merap,merap..xdak jwp terus lambung guk..anggaran 15minit ader jwp jejauh jek tp sora ley tahan loud&clear xdan 5minit sampai doh...bon kasi buah#1......prap tembak,bh makin dekat sawit tinggi da hantam gegiler,kasi buah#2...angguk anggor......bh landing dahan sebelah.....buah#3..nguku2 tonggeng...bh landing ats dahan laman...lawan nguku,bond sedut...bh polo...uddah tarik kaki,jadi keras dah bh...bond tolak ke dpn pun xgerak gak....kompom jerut doh~total time game obar 30minit,yg sayyer heran naper tetiba demam&sengal2 bdn sumer hilang....boley sihat walafiat tetiba???moral of the story..kompom r betul doktor tu kabo koi demam pasai stress...makanye,kalo nk sihat....hepi....bahagia sokmor....bawok r pikat g laman selalu ..

Saturday, April 10, 2010

jebat & ptl xdak malu doh.......100410

la ni selalu lepak tengok astro ngn jebat&ptl....so nampaknye depa da xdak malu doh...sambil relek2 tetiba panggey ayyoh....ader harapan.....
video
video

Wednesday, April 7, 2010

jebat semakin maju~070410



balik kojer kul 5.30pm sampai umah jek,org umah kabor.....abg,kat tempat ank ngaji sinun tu ader bh bunyi kuat...sebelah kiri tu bunyinyer terkukur kuh,hat belah kanan tu bunyi terkukur kuh kuh.... aku pun sambut balas,da tu ang dengar hat maner paling kuat???org umah balas.....hat bunyi terkukur kuh kuh tu.....maka sepantas kilat masukkn jebat lam cetok p usha lokasi tersebut,sampai jar park muto dengor.....phergh memang betul r,hat bunyi terkukur kuh kuh....xdak kesian meraung gak r,aku pun setting Jebat cun2 ats pelepah...ari ni ader meriah sikit coz jebat lam cetok da sambut,naik pelepah jer terus on.....xdan 10minit game obar....syabas Jebat,semakin maju mu.....undian sms utk ke sungkei semakin meningkat...

Pikat Tumpang Lalu(3rd weapon)

cadangnye PTL nak dijadikn pelapis selepas Bond and Jebat....xtau r buley harap ker tidak......lum try lum tau...yg penting usaha tangga kejayaan..membaca jambatan ilmu,tapi xdak guna kalo tangga letak bawah jambatan...
video
video
video

Sunday, April 4, 2010

pembuka tirai april2010~Bond(o4o41o)



cadangnye ari ni nak men dekat2 jer...kasi panas2 bb,tetiba member plak mintak tlong ngambikkn bh reward katanye di kg.lombong@sri ceding,maka mcm biasa r kes2 berat gini Bond r kasi settle...so sampai laman tersebut dua bh reward dikenalpasti...sepantas kilat setting Bond ats pelepah,kesimpulannye bh area ni celir...dengar sora pikat jer tetiba sepi da...tinggal bh reward hat kelas kedua jer,hat kelas pertama ngan hat len2 bunyi bkn men riuh masa komer sampai tadi da ghaib..adduyai maknenye kaum betul2 kasi lenjan laman ni...anggaran masa setengah jam maka tergayut r bh hat 2nd class tu...masih menunggu kut2 hat 1st class mau muncul semula..harrrreeem sampai ke sudah xdak,maka komer bergerak keluar coz aku xley lamer pasai nk p kenduri plak...ngaler ke balik tetiba nmpak bh baik jer park ats kerangka tali api,renti muto dengor...member ckp boley tahan nih...ambikn utk aku bro katanye,aku pun setting Bond ag ats pelepah betul2 tepi jln tempat keta lalu lalang....nasib r tu,xdan 10minit....tergayut ag sekor,tp hat nih ader ganaz ckit...da kena pun sempat ag dia beduk cBond....berkebuk bulu tanggal..sib bek xkalah,kalo x hancur harapan nak p sungkei wei...thanks a lot to Bond ats kerjasama anda and lebiu porebar...