Sunday, February 28, 2010

trip emergency lepar utara-28feb2010












smlm dpt panggilan dr kg soh balik ader hal urgent mau kasi settle,so sepantas kilat bellebus mlm tu juga rembat balik kg...ondeway balik sms chillhill,member jwp besok 7org mau turun lepar utara....maka aku pun set mau polo....tepat 7.30am,2keta dinaiki pendekar2 dari bukit lada dan bandar pusat tiba di simpang gelangi#4..sepantas kilat bergerak ke lokasi,tiba di lokasi sumer pendekar seramai 10org bersarapan dulu...lepak sembang2 perkenalan,agak da reda sembang maka sumer berpecah mengikut haluan memasing,aku berkembar dgn chillhill....sampai laman#1 dengar ade seko dua bunyi ley r pepanaskn pikat....setting Bond vs racik pelepah,xdan 5minit bellebus tergantung,lepas dpt hat tu....tunggu punye tunggu punye tunggu harrrreemm xdak jwp,bb Chillhill manggey mcm nk buasir da, HOLLIAW woo bb TG dia...Bond standard dia r merap manjang..nk nunggu lambung guk mau berakor bontot.Last2 Chillhill ajak gua pindah laman....gua polo jew,rayap mcm nk tercabut lutut...harrreem xdak bunyi,awat jd lagu ni ekk???8bln lepas wat tripp punya jam punyer r banyak xdak kesian..maybe bh da men kat laman lain kut..last2 patah balik p kat keta lepak, maleh rayap da...coca panas xdak kesian....mau mati kering,sedang lepak2 sembang ngn Chillhill......budak gua Cbidin muncul dgn ayat~Bro meh tolong amik bh seko nih....gua minat amat,pikat gua dia xmau layan da....sepantas kilat p laman#2...sepi jar,xpa tunggu sat..berbuih tiup mulut xdak jwp gak,amik keputusan nk gerak ke tmpat len r.....baru 5langkah tetiba dengor tarik akor tajam xdak kesian tekan......Cbidin sambung ayat...kompom hat ni bro kasi angkat plse..,gua pun setting BOND ats pelepah.....Bond terus sambut.....xdan 10minit bellebus tergantung,berlari Cbidin megang bh takut terlepas.....member lari laju pada aku da..masuk jut terus p tempat kumpul reramai,da teghari tambah plak coca panas...mood pun da ilang..member ajak plak p tasik teratai katanye ader bh power saner...maka sumer gerak dgn pantas,sampai laman#3 sayup2 jer dengr bh lambung guk...tengok jam 1pm da.....mmmm biasa time2 gini bh susah da nk layan pikat....xper r alang2 da sampai nih buh jer r....kut nasib mau mari...hat nih ader lemau sikit,1jam tunggu xdak bh muncul...angkat Bond terus bergerak balik, da nak masuk kg Cbidin panggey stop satu tempat...ader seko hat meroyan sini katenye,gua pun setting Bond lagi......xdan 10minit gak tergantung seko lagi, sepantas kilat Cbidin ngejor ligat pada aku da ........Thanks a lot of your perfomance Bond....ilebiu..

Friday, February 26, 2010

mat pok return-26feb2010



setelah hampir 2minggu mat pok menyepi,kini da mau bunyi sedikit-sedikit....tiada membukit-bukit......nampak bulu jejarum baru kuar xcomplete lagi....sengal2 badan r tu gamaknye...so xpa sesajer bwk dia mkn angin pusing2 jenjalan ptg ni....mcm biasa setting ats pelepah..5minit berlalu sunyi sepi,mat pok pun nampak termenung jer,ngenangkan nasib r tu...tetiba sesayup dengor bh lambung guk....sepantas kilat mat pok sambar....xdan 10minit,bh lambung terus landing ats anggor...menggelisah kulu kilir....last2 naik ats pelepah hat mat pok bertenggek...nguku seround bellebus tergantung.....da xreti nak kira berapa hasil tangkapan mat pok.....lebih 20eko da kot....selamat maju jaya Mat Pok.....semoga ceria selalu...

Sunday, February 21, 2010

usung Bond lagi....-21feb2010



bb meluruh wei...xdak chan nk bwk,so Bond kena koje ag ari ni....masuk laman lewat sikit 10am pasai lotih smlm de meeting ngn persatuan tekukur Padang Jawa,Klang sampai kul 2am..ader kaum ajak betting plok doh..aku xkompiden ngn Bond so kena undi r pikat sapa paling handal pastu antar wakil mau kasi tutup mulut sapa yg konon mcm teror alar2 gaban tu..sikit ari dia tau r penangn PIKAT TUMPANG LALU..boley sedut punya hahaha...so berbalik pada kisah Bond,sampai laman satu...xdak yg best,ronda ag masuk laman dua...xdak best gak,masuk laman tiga.....mmm hat ni pokcik suko..nguku xdak kesian,sora ada tarik sikit boley simpan utk knkwn kut....so siap setting Bond wat keja mcm biasa..teketeh...teketeh...berapa punya lama da mau mari...tup2 Bond da nguku,kompom da sampai nih...yes,bh terus kasi xdak kesian...kua sumer apa brg ader....boley tahan mau meroyan gak Bond nak ngejor nye..melior pindah2 pokok dan dahan tapi xmo naik ats pelepah,berapa punya lamer nguku da.....last2 terus naik ats Bond kasi kompang banyak kali gak...nama pun otai,sekali dpt ruang Bond terus antar ke laman racik...bh xpuas ati mula meleka da xperasan racik terus nguku nuju ke Bond..nampak da tarik kaki tapi nguku xabis2 lagi...kompius nih..dey,berapa lama mau tunggu da...duk setempat kua sumer barang..Bond sedut bnyak kali pun xmo gerak..ending of the action bh lonjak terus nk naik ats Bond tapi addoyai.....tergantung r plok...

Saturday, February 20, 2010

Bond and performance-20feb2010

seminggu da xturun laman..ingat nak bwk bb nengok,allamak sumer meluruh r plak....bwk hat suam2 kuku buang masa kut membatu jew..pikir punyer pikir bwk Bond r..ronda2 kut ader bh idaman..hasilnye,2eko kopi-O....sekor gumbala kubau... boley r wat syiok2 lepas gian...




Monday, February 15, 2010

tangkapan tahun ghimo-14feb2010



punya r semangat balik kg konon nak balun bh reward..sampai lokasi tunggu punyer tunggu punyer tunggu xdak lar plak bh tu..so rayap2 bh berdengung2 dr jauh dengor..agak2 selang 2 3pokok setting pikat,Bond mcm biasa r terus kasi buah...bellebus sampai,dari ats pucuk da tembak xdak kesian berapa punya lama mau tunggu da...kompom bh ni xmo jatuh,kasi halau g laman ke~2,ke~3,ke~4....harrrem..sat dpt sms member hat p sekali tanya awat bh liat benor ni..rupanya 2member pun kena lagu tu gak,bh sampai duk berjenang ats pikat tapi xmo jatuh2...addus hampa sungguh ni,jam dah kul 12tghari...lesen xdak ag nih..air plak da abis,coca panas xley nak habaq...kering amat tekak, 2jam ag xdpt air mau kollu nih...so masa berjalan balik menghala ke muto..dengor plak seko bh sore kira agak2 boley jew,boh jer r wat upah bond...kira laman last r nih..dpt ke xdpt 30minit xdak kalu mesti mau balik..kepala otak da menggelegak,coca panas benor wei...memang rezeki r hat ni kot...xdan 5minit sampai,lawan buah lebih kurang 5minit bellebus tergantung.....sepantas kilat berangkat pulang kut lambat karang mau mati kering...da xdak report utk depan2...

Saturday, February 13, 2010

warm up Bond for CNY holiday-13feb2010

pasai ptg ni nak balik kg....so terpaksa r warm up Bond kasi kompom kut2 api da padam naya weh jln jauh....kesimpulannya...still perfom mcm biasa...seko da tapau...ader seko ag sora mustimarrriiii...tp ade liat dan cerdik sikit,mengagah nk landing tapi naik semula..ari pun da paneh bkn ckp pikat xtahan,aku pun xtahan paneh lagu nih..simpan utk stok Mat Pok atau Merah r next time repeat,kalo da rezeki xkemana...
video
video

Monday, February 8, 2010

bond lepas perasaan-8feb2010



smlm balik dari laman jenjarum,naikkn bond ats sanko layang....terus menggiler xdak kesian...naik bingit telinga aihh...tutup lampu pun bedal semacam jer,biasa idok gtu pasai perangai dia biasa kat umah bebodo jer..hat lain riuh bunyi pun dia duk bela bulu jer r..ari ni pun xabis lagi dia punya amarah..pantang hat lain bersuara da kena katok,maybe hati hangat pasai hat dia cabar smlm xreti2 nk rapat...so petang ni bwk turun bond r kasi dia jerit kekuat kat laman,naik pelepah terus hantam xdak kesian....xdan 10minit sampai bh teradap..bellebus tergantung,so bwk balik umah naikan bond ats sangko layang,canteeekk.. da reti diam...tu jer ubatnye

Sunday, February 7, 2010

pertemuan geng ttf di laman jenjarum-7feb2010


semalam set ngn knkwan ttf nak testpower laman jenjarum diterajui oleh otai hamzah(teluk panglima garang punya pemikat tegar)...so sampai laman da dengor berbagai2 jenis suara bh xdak kesian.....letak pikat memasing,melambung sakan bh tapi xsampai2 gak....pikat hantam sampai buasir pun bh wat bodo jer.....keputusannya ttf member Check dapat sekor bh ank datang nak berkawan.......hat lain sumer lopong....sempat abadikan satu potret kenangan bersama di laman...dari kira belakang zulganu,check,botak ms,otai hamzah,aleme.....depan aku lar tu...semoga persahabatan berkekalan...amin...

Saturday, February 6, 2010

recomfirmation of Mat Pok performance-6feb2010





gua punya falsafah...da jaga Mat Pok siap ngn mandi,jemur,maajun,makanan da r specel.......tapi gua sebagai majikan mau pekerja cemerlang,gemilang dan terbilang......so begitu r harapan gua pada bb nih,xkan kena sepak sikit da nak undur diri yew...kata hero,setakat bulu tanggal..kepala pecah xdak hal da....kalo nak compare bb tino gua tu,penah paha rabak berdarah2 still ley perform cun2...so by today 5pm,gua usung lagi bb nih...tengok lu punya ati apamcm,lepas setting pelepah gua pun masuk jerumun...setengah jam tunggu bb wat bodo jew....huhuhu jem ka???tetiba bh lambung guk...bb sambut,compom...ati da stabil...bh tembak langit singgah ats pokok kelapa,bb nguku 2round....selang..terbabas2 huhu...entah aper org gelor gagap ke mende yew...aku bkn reti sangat...men ikut2 jew,melayang mcm daun kering inggap pokok sebelah bb....rentap sakan wei,phergh mcm semlm gak...landing terus ats bb...kali ni bb da reti ...sepak terus hantar ke laman racik...bellebus tergantung.....so bb ni dianugerahkan cuti selama 2minggu berkuatkuasa sertamerta...

Friday, February 5, 2010

mat pok kecundang di medan perang-5feb2010




sepanjang minggu ni ati membara duk tima sms dari kenkawan mintak tolong buka racik....long,naneng,chili..hat len2 pun...waddus,semangat membara..petang ni ade ruang sikit dpt balik awal pada biasa,sambar Mat Pok masuk cetok...lamer da xkelaman bb nih..sampai laman sunyi sepi,xper r setting jer r...dulu2 laman ni pepetang sikit ade r tu...hampir setengah jam bb wat xreti jer duk kisik bulu jar....harrem...lama xturun da xreti koje...tetiba men angin da tergantung,addoyai...udoh lupe kojer awok yer Mat Pok...xpe naikkan semula ats pelepah,selang 5minit da lambung guk...ok cun api suda sampai...tetiba da melambung bh inggap terus ats dahan kelapa sebelah,bb kasi....bh jwp...terus naik ats badan bb,fuyyooo....ini bh ader cerdik sikit da...lantak ko r bb,kalo nk jadi handal mesti r kena lasak....kasi pengalaman sikit kat bb...da mendapat 2 3lepuk...bb tolak bh ke laman racik.....bh hantam lagi,bb xtahan terbang looo.....bh undur da terbrek lar pullok...bellebus ngn bb ngn bh sekali tergantung...harap2 bb xdak masalah...kalo kematu da kena ajo hat len pullok...